Binnen

Zwem-ABC

Spelenderwijs leren zwemmen

Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en zwemveiligheid. Sportfondsen geeft de officiële Zwem-ABC-diploma’s uit van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Heeft je kind het Zwem-ABC? Dan voldoet het volgens de Raad aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Je kind kan zich dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water.

Zwemplezier en zelfvertrouwen
Wij geloven dat goed leren zwemmen begint bij zwemplezier. Door spelenderwijs te leren, vergroten kinderen hun zelfvertrouwen in het water. Kinderen kunnen starten met het Zwem-ABC als ze vier jaar oud zijn. Van drijven in het ondiepe bad tot uit het water klimmen na een onverwachte val. In het ABC-traject leert je kind in iedere fase essentiële vaardigheden.

Focus op zwemveilig worden
Hoewel er aandacht wordt besteed aan de technische beheersing van verschillende slagen (schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl, rugcrawl) ligt de nadruk niet op het ‘mooi’ of ‘perfect’ uitvoeren van deze slagen. Het allerbelangrijkste is dat je kind zich goed kan redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Dat is het doel van het behalen van het Zwem-ABC. Met het ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Dé basis voor een leven lang zwemplezier in ons waterrijke land!

Inschrijven voor de zwemles is mogelijk vanaf het moment dat je zoon/dochter vier jaar is en kan alleen via de webshop. Kinderen van de wachtlijst worden opgeroepen op volgorde van de inschrijfdatum en zijn minimaal 4,5 jaar. Wij vinden het fijn dat je interesse hebt om je kind op de wachtlijst te plaatsen.

Het actuele wachtlijst overzicht vind je in het menu onder zwemles: wachtlijst overzicht. Het overzicht geeft een verwachting op, in welke periode je zoon/dochter kan starten, als je hem/haar nu op de wachtlijst plaatst. Het is een inschatting en hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Wij zijn afhankelijk van het leerproces van de huidige kinderen en de kinderen die nog gaan starten en eerder zijn ingeschreven.

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek
  • Polsbandje
  • Toegangspasje
  • Jip zwemtas

Tarieven

Inschrijfgeld zwemles ABC incl magneetkaart
39,50
Leskaart ABC, 5 lessen
75,25
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.