Tegeltjes, kleedkamerdeurtjes en duikplanken

Nieuws

Tegeltjes, kleedkamerdeurtjes en duikplanken

zwembad zsq 28 mrt 09 006.jpg

Inventaris van te slopen zwembad te koop.

Het is nu echt zover: de sloopkogel gaat tegen Het Zwem- en Squashcentrum aan de Clara van Sparwoudestraat in Delft. Werknemers van aannemer Oskam nemen de afbraak van het oude zwembad op zich. Maar voor Delftenaren die er moeite mee hebben dat het gebouw tegen de vlakte gaat, is er vandaag nog één keer kans om afscheid te nemen van het bad.

Nog één keer kunnen ze tot 16.00 uur tijdens de zogenaamde ‘oogstmiddag’ herinneringen ophalen bij het zwembad. Oud-bezoekers die er hun eerste duik hebben genomen, zwemdiploma’s hebben gehaald of er met regelmaat baantjes trokken, mogen vanmiddag nog één laatste keer door het inmiddels lege gebouw wandelen. Zwemmen zit er helaas niet in; het Zwem- en Squashcentrum in Vrijenban was voor het laatst open in december 2018.

Maar bij enkel ontastbare herinneringen hoeven de bezoekers het niet te laten. Wie nog een vloertegel, stuk van een duikplank of kleedkamerbankje op de kop wil tikken, kan bij het lege zwembad terecht. Sommige onderdelen van de inventaris zijn te koop, op de voorwaarde dat die makkelijk los te maken zijn. De opbrengt van de verkoop gaat naar de inrichting van het schoolplein van de nieuw te bouwen Montessorischool Jan Vermeer. Die komt op de plek van het oude zwembad.

In 2023 klaar

De sloop van het Zwem- en Squashcentrum duurt in ieder geval tot januari 2022. De nieuwe Jan Vermeer-school wordt daarna op het terrein gebouwd en moet in 2023 klaar zijn. Naast het nieuwe schoolgebouw worden bovendien zo’n 70 nieuwe appartementen gebouwd. En alsof die operatie nog niet ingewikkeld genoeg is, bouwt de gemeente Delft ter vervanging van het zwembad een nieuw zwembad en sporthal aan de Maria Duystlaan. Precies op de plek waar het schoolgebouw van Montessorischool Jan Vermeer nu staat. Het is de bedoeling dat het nieuwe sportcomplex in 2026 af is.

tekst AD 22-11-2021

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.